Bemutatkozás

A kínálat a mainak a töredéke volt, valamint a minőségük sem közelítette meg a mai termékek megfelelőjét.

Amikor otthon megsütöttem az első gluténmentes "kenyeret" a lányomnak kukoricalisztből, (ami látványra is hagyott "némi" kívánnivalót), annyira rossz és ehetetlen volt, hogy tudtam, ezzel kár próbálkozni, bármennyivel is jobb lesz még akkor is csak a rossz kategóriába passzol majd.

Budaörsi lakhelyünk miatt megoldhatatlan volt, hogy Budapest másik végében található üzletbe járjunk a nem mindennapi mindennapi kenyérért, ezért egy helyi üzletben rendeltük meg a következő kísérleti "alanyunkat". Ez már látszatra hasonlított hagyományos társához, de íze és állaga melegítve sem volt elfogadható, maradt hát az, hogy kéthetente vagy amilyen gyakran csak tudtunk elmentünk az Örs vezér téren található alig 4 négyzetméteres üzletbe.

Amikor 1 év után után úgy éreztem a választék nem az igazi, és az elérhető termékek palettája sem teljes, megszületett a döntés: nyitok egy üzletet, ahol csak gluténmentes termékeket lehet kapni, és minden gluténmentes termék elérhető lesz, amire van igény.

2005 márciusában megnyitottam a 60 négyzetméteres élelmiszerallergia szaküzletet.

Kezdetben alig voltak külföldi márkák. A hazaiak közül is csak pár gyártó gondolta azt, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Voltak gyártók, akik megszűntek, voltak, akik újrakezdték, mindenesetre a paletta mára nagyon széles.

2009 nyarán "hirtelen ötlettől vezérelve" helybensütött kenyér, és péksütemény előállításába kezdtem. Olyat akartam, ami addig még nem volt elérhető: friss, tartósítószermentes, mellékíz és adalékanyag nélküli, puha, omlós, vagy éppen ropogós gluténmentes kenyeret, kakaós csigát, túrós batyut. Az első kenyeret a Glutenix Alfa mixből készítettük akkor 450 Ft-ért. Közben a kakaós csigát teszteltem a Glutenix fehér kenyér lisztjéből, majd jött a túrós batyu, lekváros kifli, diós tekercs, magos kenyér, Schar kenyér.

Egy évvel később 2010 nyarán már kicsinek bizonyult a sütöde, a friss péksütemények kenyerek népszerűsége egyre nőtt, ezért elköltöztünk.

Új üzletünkben több helyet kapott a pékség, ahol a friss péksütemények készülnek.

Áruházunkról

Élelmiszerallergia szaküzletünk a lisztérzékeny emberek számára biztosít gluténmentes élelmiszereket alapanyagok és késztermékek formájában. Vásárlóink személyesen és webáruházunkban is megvásárolhatják termékeinket. Küldetésünk, hogy információval, tanácsokkal, receptekkel és kiváló minőségű, kedvező árú termékekkel lássuk el vásárlóinkat!

Kapcsolat

+36 23 / 441 465
Budaörs, Szabadság út 14-2.
glutenmentesbolt@gmail.com
Nyitvatartás:
hétfő-péntek: 9:30-18:00
szombat: 9:00-13:00
vasárnap: zárva

Twitter

Facebook